Direktlänk till inlägg 15 december 2009

bibliotekarie efterlyses!

Av M. - 15 december 2009 13:15

Vågar verkligen inte gå och fråga någon bibliotikarie IRL...

I somras lånade jag en bok  på ett bibliotek på Söder. Eftersom det är tvärs över stan från där jag bor, har det inte blivit att jag återlämnat den. (Orka åker till Söder, liksom... Hela två stationer från t-centralen!)

Dock har jag upptäckt att boken är struken från min lista över lånade böcker! Trots att den ligger kvar hemma, finns den alltså inte med under mina lån någonstans.

Jag vill ju ändå återlämna den men nu vågar jag helt enkelt inte. Är rädd att det kommer att vara skyhöga böter, vad blir det, 5 kronor per vecka sedan i somras?

Om den inte ens finns registrerad, av någon underlig anledning, är det onekligen mest lockande att ha kvar den hemma i stället för att riskera chockböter.

Vad skall jag göra? Tror ni den återregisterar sig själv på mitt konto när jag lämnar tillbaks den? (Har ej heller fått några krav på den, trots att jag *vet* att den varit med på min lista en gång i tiden.)

 
 
EvaB

EvaB

15 december 2009 15:17

Känner med dig i din bok-bötesoro. Numera lånar jag aldrig böcker på biblioteket eftersom de böcker jag tycker om vill jag ha kvar omkring mig. Hoppas du får initierat svar av någon.
God juletid!

http://inredamedbocker.blogspot.com

 
Anna S (Bokstävlarna)

Anna S (Bokstävlarna)

15 december 2009 16:47

Vad skumt! och kanske turligt för dig... :)

Du vet väl att du kan lämna tillbaka boken var som helst i Stockholm annars? Alla biblo i Stockholm kommun är ett och samma, vilket är tur för mig som ofta måste åka runt i alla möjliga förorter för att jaga kurslitteratur. Skönt sen att kunna lämna tillbaka allt på samma ställe, även om jag alltid brukar göra det lite för sent.

http://bokstavlarna.se

 
Ingen bild

M

15 december 2009 16:54

Eva, tack! :)

Anna: VA!? Hade ingen aning! Gud, så skönt! De flesta böter jag har fått är för att jag inte orkar ta mig till biblioteket i fråga, som jag ofta gått förbi av en slump, och lämna tillbaks. Eller mitt lokalbibliotek som bara är öppet några dagar i veckan och ofta på tider då jag inte är hemma.
Åh, månadens bästa upplysning. Fantastiskt!

 
Fru E

Fru E

15 december 2009 18:23

Och jag kan tala om att om boken inte finns på ditt bibliotekskonto så är det bara att lämna tillbaka den. Det kommer inte att synas att du hade den sist. Och som bibliotekarie tycker jag att du ska lämna tillbaka den. Herregud, du får väl köpa ditt eget ex.! Vad var det för bok egentligen?

http://www.frue.bloggsida.se

 
Ingen bild

M

15 december 2009 18:29

Ja, alltså, jag har den inte hemma för att jag så ogärna vill skiljas från den, utan för att jag bävar för avgifterna...
Bimbobakslaget. Det står förövrigt att biblioteket i fråga har ett ex av boken, och att det är "tillgängligt"...

 
Anna S (Bokstävlarna)

Anna S (Bokstävlarna)

15 december 2009 18:33

Visst är det skönt?
Vissa av biblioteken har ju till och med öppet på söndagar, så det blir MYCKET lättare att lämna tillbaka i tid... :)

http://bokstavlarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M. - 17 mars 2010 21:31

Är det här  något slags skämt? (Älskar Ulf Starks slutkommentar!) För några år sedan var det vi som förfasade oss/skrattade åt amerikanarna som  krävde att Max skulle ha kläder på sig och inte vara naken/med endast blöja om böckerna skulle ges ...

Av M. - 12 februari 2010 10:20

Förlagsvetenskap i Stockholm tittar tydligen på tre saker när de antar en: kvantitet samt kvalitet på tidigare studier, personligt brev samt arbetslivserfarenhet. Jag har jobbat en dag på bokmässan i Frankfurt. Resten består av extraledare på gymna...

Av M. - 25 januari 2010 22:08


  Hur Bernadotte blev Sveriges kronprins (råkade skriva kornpris två gånger! Kanske skulle passa den nya vad ska vi säga snällare än bonnigt, lantlige, blivande prinsen), detta exemplar väl inte från tryckåret 1853, men åtminstone från en tid då bok...

Av M. - 25 januari 2010 22:02


  Får icke hållas i lånebibliotek och läsciklar, skrev de, men glömde nämna kurssamlingar på Internet. SUCKERS.   Hoppsan! Just när man trodde sig vara en intälektuel jijant så upptäckte man att man tyckte om Nick Carter, som tydligen, att döma ...

Av M. - 2 januari 2010 23:42

Varsel, inköpt för tio spänn på Alfa antikvariat, 80-talslimning med bladen utfallande i takt med snöflingorna på Stockholms gator. Varför har ingen sagt hur bra Stephen King är!? För det är han. Han är ju lysande! En suverän berättare, stilist o...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Stat

stats

stati


Skapa flashcards