Direktlänk till inlägg 11 december 2009

spleen

Av M. - 11 december 2009 00:09

På sängen ligger ett tiotals uppsatser utspridda, uppsatser vars författare lär ha lyckats bättre med än jag någonsin kommer.

Tordyveln flyger i skymningen är en av mina favoritböcker, som jag nästan kan utantill, det borde vara underbart att få ägna sig på heltid åt att tolka den, men det känns inte roligt längre, bara ångestfyllt.

Min andra bok är Agnes Cecilia. Jag tycker inte om den. Jag har aldrig tyckt om den. Jag tyckte den passade bra in i ämnet ("allt levande hörer samman" i några av Maria Gripes verk) men det är en plåga att läsa den, jag tycker faktiskt det.

Om tio dagar skall den vara inlämnad, jag har inte skrivit en rad och bara hittat en enda fackbok som ens tar upp Tordyveln. (Underbara Skuggornas förtrogna, som jag hittade på en bokrea på NK Bokhandel för tio spänn!) av Ying Toijer Nilsson.

Ja, antingen får jag väl ge upp eller hoppas att gripas av gudomlig inspiration - alternativt sätta mitt hopp till att allt levande  verkligen hör samman - och Gripes ande uppfyller mig med...the stuff C-uppsatser is made of.

 
 
Bokomaten

Bokomaten

11 december 2009 08:50

Vet du, jag har tänkt på det där... Jag har så många ångestfyllda uppsatser (både färdiga och ofärdiga, stora och små) som förstört ett flertal stora kärlekar för mig. Det där alla säger att man ska välja något man verkligen tycker om och som verkligen intresserar en, när man skriver.. jag är inte så säker på det längre.. ibland kanske det är bättre att ta något neutralt som inte ligger så när en att man dessutom känner att det verkligen måste blir bra!

http://bokomaten.blogspot.com

 
Ingen bild

M

11 december 2009 19:19

Nej, jag vet, när det är en favoritbok man väljer (vilket de flesta gör, antar jag...) blir pressen ännu större.

 
Anna S (Bokstävlarna)

Anna S (Bokstävlarna)

14 december 2009 22:00

Uääh, jag blir påmind om min (fortfarande oskrivna) D-uppsats när jag läser det här. Så himla ångestframkallande.

Det ÄR extremt svårt att hitta bra facklitteratur som knyter an till svenska böcker som inte är uttlade klassiker typ strindberg eller Lagerlöf. När jag skrev C-uppsats lade jag veckor på att leta efter litteratur om Inger Edelfeldt utan att hitta särskilt mycket alls.
Jag lyckades dock skriva själva uppsatsen på ca två veckor, så jag vill vara lite uppmuntrande och säga: You can do it!

http://bokstavlarna.se

 
Ingen bild

M

15 december 2009 11:00

Om det inte vore för att jag vill komma in på förläggarutbildningen i höst (där fil kand krävs) hade jag skjutit upp eländet åtminstone en termin, men nu känner jag mig minst sagt stressad.

Tack för uppmuntran, men nu är det typ en vecka kvar och fortfarande inget skrivet. :(
Får man öht skriva en uppsats med i stort sett inga referenser? Å andra sidan, det är ju inte forskning i den meningen, det är ju många teorier, och de måste man väl få komma med själv om man känner för det...

 
Anna S (Bokstävlarna)

Anna S (Bokstävlarna)

15 december 2009 18:58

Du hinner inte om du skriver den i vår då?

Jag tror att du kan skriva en uppsats utan referenser om du går igenom just varför du inte har några referenser. Plus att man alltid kan ta upp några böcker som ex behandlar ungdomslitteratur i allmänhet, bara för att fylla ut litteraturlistan lite.
Ett tips är också att kolla igenom litteraturlistan i de där uppsaterna som andra har skrivit, där kan man få massor av bra titlar eller i alla fall några titlar som känns det minsta relevanta.

http://bokstavlarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M. - 17 mars 2010 21:31

Är det här  något slags skämt? (Älskar Ulf Starks slutkommentar!) För några år sedan var det vi som förfasade oss/skrattade åt amerikanarna som  krävde att Max skulle ha kläder på sig och inte vara naken/med endast blöja om böckerna skulle ges ...

Av M. - 12 februari 2010 10:20

Förlagsvetenskap i Stockholm tittar tydligen på tre saker när de antar en: kvantitet samt kvalitet på tidigare studier, personligt brev samt arbetslivserfarenhet. Jag har jobbat en dag på bokmässan i Frankfurt. Resten består av extraledare på gymna...

Av M. - 25 januari 2010 22:08


  Hur Bernadotte blev Sveriges kronprins (råkade skriva kornpris två gånger! Kanske skulle passa den nya vad ska vi säga snällare än bonnigt, lantlige, blivande prinsen), detta exemplar väl inte från tryckåret 1853, men åtminstone från en tid då bok...

Av M. - 25 januari 2010 22:02


  Får icke hållas i lånebibliotek och läsciklar, skrev de, men glömde nämna kurssamlingar på Internet. SUCKERS.   Hoppsan! Just när man trodde sig vara en intälektuel jijant så upptäckte man att man tyckte om Nick Carter, som tydligen, att döma ...

Av M. - 2 januari 2010 23:42

Varsel, inköpt för tio spänn på Alfa antikvariat, 80-talslimning med bladen utfallande i takt med snöflingorna på Stockholms gator. Varför har ingen sagt hur bra Stephen King är!? För det är han. Han är ju lysande! En suverän berättare, stilist o...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Stat

stats

stati


Ovido - Quiz & Flashcards